Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3104
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3104
Składniki
umyć i starkować cukinie wraz z cebulą na grubych oczkach, posolić odstawić na min 30 min do 40 min aż cukinia puści sok, odlać dodać reszte składników wymnieszać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Opcjonalnie można piec w piekarniku do zarumienienia, wersja zdrowsza. Placki dobrze smakują z dipem propozycja: sos chrzanowy lub czosnkowy bądź twaróg chrzanowy z almette