Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to alternatywa dla placków ziemniaczanych. Są bardzo smaczne, polecam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1701
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 84
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1701
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 84
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 490
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10-15 minut, odcisnąć.
Na smalcu podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z odciśniętą cukinią.
Dodać jajka, posiekany szczypior i mąkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnym sosem, np. pieczarkowym.