Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to alternatywa dla placków ziemniaczanych. Są bardzo smaczne, polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 818
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5430
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17689
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 818
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5430
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17689
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10-15 minut, odcisnąć.
Na smalcu podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z odciśniętą cukinią.
Dodać jajka, posiekany szczypior i mąkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnym sosem, np. pieczarkowym.