Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to alternatywa dla placków ziemniaczanych. Są bardzo smaczne, polecam.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10-15 minut, odcisnąć.
Na smalcu podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z odciśniętą cukinią.
Dodać jajka, posiekany szczypior i mąkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnym sosem, np. pieczarkowym.