Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak co roku obficie obrodziła. Nie wiadomo co z niej zrobić. Robię na konserwowo do słoików, a w tym przepisie postanowiłem ją użyć do wykonania zdrowego, smacznego i sytego jadła.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 140
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 156
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 140
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 156
Składniki
Cukinię myjemy i trzemy na dużych oczkach na tarce. Solimy i odstawiamy na 15 minut aby puściła sok. Sok wyciskamy na sicie.
Młodą cebulkę kroimy drobno, dodajemy do masy cukinii razem z pokrojonym koperkiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko w misce wraz z jajkami, mąką, solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec formujemy na rozgrzanej patelni placki i smażymy na oleju roślinnym z obu stron. Podajemy gorące z kleksem kwaśnej śmietany.