Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak co roku obficie obrodziła. Nie wiadomo co z niej zrobić. Robię na konserwowo do słoików, a w tym przepisie postanowiłem ją użyć do wykonania zdrowego, smacznego i sytego jadła.
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 49
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 157
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 49
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 157
Składniki
Cukinię myjemy i trzemy na dużych oczkach na tarce. Solimy i odstawiamy na 15 minut aby puściła sok. Sok wyciskamy na sicie.
Młodą cebulkę kroimy drobno, dodajemy do masy cukinii razem z pokrojonym koperkiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko w misce wraz z jajkami, mąką, solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec formujemy na rozgrzanej patelni placki i smażymy na oleju roślinnym z obu stron. Podajemy gorące z kleksem kwaśnej śmietany.