Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak co roku obficie obrodziła. Nie wiadomo co z niej zrobić. Robię na konserwowo do słoików, a w tym przepisie postanowiłem ją użyć do wykonania zdrowego, smacznego i sytego jadła.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Cukinię myjemy i trzemy na dużych oczkach na tarce. Solimy i odstawiamy na 15 minut aby puściła sok. Sok wyciskamy na sicie.
Młodą cebulkę kroimy drobno, dodajemy do masy cukinii razem z pokrojonym koperkiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko w misce wraz z jajkami, mąką, solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec formujemy na rozgrzanej patelni placki i smażymy na oleju roślinnym z obu stron. Podajemy gorące z kleksem kwaśnej śmietany.