Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, letni obiad- idealnie sprawdzaja sie w polaczeniu z sosem czosnkowym i salatka z pomidorow :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, posolic i odstawic na sitku na pol godziny, zeby sie odsaczyla. Po tym czasie dobrze wycisnac ja rekoma. Cebule drobno posiekac, przelozyc do wiekszej miski, dodac do niej pokruszony ser feta i dobrze wymieszac. Dodac make, pieprz i jajka (ubite w innej miseczce). Wszystko dobrze wymieszac lyzka, dodac dobrze odsaczona cukinie i wymieszac (jesli masa jest zbyt gesta, dodac jeszcze troszke maki).
Duza blache od piekarnika wylozyc papierem do pieczenia, lyzka nakladac ciasto formujac placuszki. Piec w nagrzanym piekarniku okolo 40 minut w temperaturze 160- 180 stopni.