Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, letni obiad- idealnie sprawdzaja sie w polaczeniu z sosem czosnkowym i salatka z pomidorow :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25017
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 408
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 582
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25017
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 408
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 582
Składniki
Cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, posolic i odstawic na sitku na pol godziny, zeby sie odsaczyla. Po tym czasie dobrze wycisnac ja rekoma. Cebule drobno posiekac, przelozyc do wiekszej miski, dodac do niej pokruszony ser feta i dobrze wymieszac. Dodac make, pieprz i jajka (ubite w innej miseczce). Wszystko dobrze wymieszac lyzka, dodac dobrze odsaczona cukinie i wymieszac (jesli masa jest zbyt gesta, dodac jeszcze troszke maki).
Duza blache od piekarnika wylozyc papierem do pieczenia, lyzka nakladac ciasto formujac placuszki. Piec w nagrzanym piekarniku okolo 40 minut w temperaturze 160- 180 stopni.