Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z cukinii i serem feta

Placki z cukinii  i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 1459

Dodano:

Odsłon: 4184

Chrupiące i aromatyczne placki z cukinii oraz sera feta, czyli idealna para doskonała na obiad czy przekąskę. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 3 cukinie (około 600 gramów)
  • 2 łyżki świeżego posiekanego koperku
  • 2 jajka
  • 3 kopiate łyżki mąki pszennej (650 typ)
  • 150 gramów sera feta
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Cukinie obieramy i ścierny na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 minut, nadmiar wody odsączamy
    • Następnie dodajemy posiekane koperek, pokrojony w drobną kostkę ser feta, trzy kopiate łyżki mąki i dwa jajka, całość mieszamy
    • Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń