Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to świetny dodatek do gulaszu czy do dań głównych, u mnie zazwyczaj placki takie są samodzielnym daniem z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego.
tarka, nóż, praska do czosnku, miska, łyżka, patelnia,
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 84
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3901
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 126
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 84
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3901
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 126
Składniki
Cukinię umyj , osusz odetnij oba końce i zetrzyj na dużych oczkach tarki, to samo zrobić z cebulą i ziemniakiem po obraniu również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po starciu lekko odcisnąć w dłoniach z nadmiaru wody. Do miski z cukinią dodaj jajka, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , posiekana cebulkę zieloną oraz sól i pieprz do smaku, następnie dodaj mąkę , śmietanę lub jogurt naturalny wymieszaj do połączenia składników i na koniec dodaj starty ser mozzarella i ponownie wymieszaj. Rozgrzej patelnię z olejem, nakładaj po dużej łyżce masy i smaż placki około 2 - 3 minuty z każdej strony , tak by się ładnie zrumieniły. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przygotowanie składników .
Wszystkie przygotowane składniki włożone do miski i doprawione przyprawami.
Placuszki gotowe do podania.