Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczne placki z cukinii i sera feta z dodatkami. Placki są tanie, proste i łatwe w przygotowaniu , bardzo sycące a za razem bardzo smaczne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414354
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414354
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie zetrzeć na tarce (grube oczka). Dodać soli i zostawić aż puści sok. Dobrze odcisnąć, przełożyć do miski , dodać jajka, ser feta starty na tarce o grubych oczkach, cebulę startą na drobnych oczkach, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, ziemniaki starte na tarce o grubych oczkach, poszatkowany koperek, szczypiorek oraz natkę pietruszki. Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą. Smażyć na oleju z obu stron na rumiano . W razie potrzeby odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Rada; Cukinie należy dobrze odcisnąć z nadmiaru wody. Ostrożnie z solą, bo ser feta jest słony.