Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z dyni samo zdrowie na obiad! Dobre na szkolną przekąskę do rączki i mniam mniam!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 792
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 792
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Dynię obieramy i miąższ dyni ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do niej pestki słonecznika, zmiażdżony przez praskę czosnek, sól, jajo i bułkę tartą tak, aby uzyskać gęstą konsystencję. Formułujemy kotlety i panierujemy je w mące pszennej i smażymy na rumiano na tłuszczu. Podajemy polane keczupem.