Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wcześniej pisaliśmy, kabaczki obrodziły. Pomimo swej wielkości, miąższ mają bardzo delikatny. Placki przygotowuje się w oka mgnieniu. Dzięki temu, że kabaczek jest miksowany z jajkami, powstaje bardzo puszysta masa. Tak też zostaje do końca. Są niesamowicie delikatne w środku, chrupiące na zewnątrz.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 761
Składniki
Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do blendera przekładamy pokrojone warzywo, dodajemy jajka, czosnek, cebulę, rozdrabniamy na jednolitą masę. Przelewamy do miski. Następnie dodajemy mąkę, posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Placki smażymy a rozgrzanym oleju, 1 łyżka=1 placek. Smażymy na rumiano. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem czosnkowym.