Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wcześniej pisaliśmy, kabaczki obrodziły. Pomimo swej wielkości, miąższ mają bardzo delikatny. Placki przygotowuje się w oka mgnieniu. Dzięki temu, że kabaczek jest miksowany z jajkami, powstaje bardzo puszysta masa. Tak też zostaje do końca. Są niesamowicie delikatne w środku, chrupiące na zewnątrz.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 20
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1101
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 20
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1101
Składniki
Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do blendera przekładamy pokrojone warzywo, dodajemy jajka, czosnek, cebulę, rozdrabniamy na jednolitą masę. Przelewamy do miski. Następnie dodajemy mąkę, posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Placki smażymy a rozgrzanym oleju, 1 łyżka=1 placek. Smażymy na rumiano. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem czosnkowym.