Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wcześniej pisaliśmy, kabaczki obrodziły. Pomimo swej wielkości, miąższ mają bardzo delikatny. Placki przygotowuje się w oka mgnieniu. Dzięki temu, że kabaczek jest miksowany z jajkami, powstaje bardzo puszysta masa. Tak też zostaje do końca. Są niesamowicie delikatne w środku, chrupiące na zewnątrz.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do blendera przekładamy pokrojone warzywo, dodajemy jajka, czosnek, cebulę, rozdrabniamy na jednolitą masę. Przelewamy do miski. Następnie dodajemy mąkę, posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Placki smażymy a rozgrzanym oleju, 1 łyżka=1 placek. Smażymy na rumiano. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem czosnkowym.