Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie kapusty pekińskiej
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4638
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4638
Składniki
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Jajka z 1/2 szklanki mleka ubijamy mikserem na jednolitą masę, następne dodajemy mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy poszatkowaną kapustę, cebulę, natkę pietruszki wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy resztę mleka(robimy to stopniowa żeby masa nie była za rzadka). Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na koniec odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Więcej przepisów na moim blogu