Dania główne Przepis na:
Placki z kapusty pekińskiej

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 871
Dodano: 26.08.2018
Odsłon: 5738
Składniki
- kapusta pekińska 200 g
- cebula 1 sztuka
- czosnek 1 ząbek
- mąka pszenna 1 szklanka (u mnie orkiszowa)
- mleko od 1/2 szklanki do 1 szklanki
- natka pietruszki do smaku
- kurkuma 1/2 łyżeczki
- jajka 2 sztuki
- sól, pierz do smaku
- olej do smażenia (u mnie kokosowy)
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę.
Jajka z 1/2 szklanki mleka ubijamy mikserem na jednolitą masę, następne dodajemy mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy.
Do masy dodajemy poszatkowaną kapustę, cebulę, natkę pietruszki wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy resztę mleka(robimy to stopniowa żeby masa nie była za rzadka).
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na koniec odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym. -
Więcej przepisów na moim blogu
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 26 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Świetne <30 Kto głosował? | Odpowiedz