Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z kapusty pekińskiej

Placki z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 871

Dodano:

Odsłon: 5738

bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie kapusty pekińskiej

Składniki

  • kapusta pekińska 200 g
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • mąka pszenna 1 szklanka (u mnie orkiszowa)
  • mleko od 1/2 szklanki do 1 szklanki
  • natka pietruszki do smaku
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • jajka 2 sztuki
  • sól, pierz do smaku
  • olej do smażenia (u mnie kokosowy)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę.
    Jajka z 1/2 szklanki mleka ubijamy mikserem na jednolitą masę, następne dodajemy mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy.
    Do masy dodajemy poszatkowaną kapustę, cebulę, natkę pietruszki wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy resztę mleka(robimy to stopniowa żeby masa nie była za rzadka).
    Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na koniec odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym.

  2. Więcej przepisów na moim blogu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń