Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie kapusty pekińskiej
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 56
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 116
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 3264
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 56
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 116
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 3264
Składniki
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Jajka z 1/2 szklanki mleka ubijamy mikserem na jednolitą masę, następne dodajemy mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy poszatkowaną kapustę, cebulę, natkę pietruszki wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy resztę mleka(robimy to stopniowa żeby masa nie była za rzadka). Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na koniec odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Więcej przepisów na moim blogu