Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie, ekspresowe w wykonaniu placki z kaszy manny na włoską nutę. smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. polecam :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1068
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8743
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1068
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8743
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Składniki
Mleko zagotować ze szczyptą soli, powoli wsypywać kaszkę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gotowac kilka min. aż zgęstnieje. Cebulę o czosnek drobno pokroić i przesmażyć. Do kaszki dodać jajka, zmiksować blenderem, dodać pozostałe składniki, przyprawić. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć placki (są delikatne, więc lepiej jeśli są mniejsze, żeby się nie rozpadały)na rumiano, z każdej strony po kilka min. Podawać posypane startym serem. Mozna podawać z ketchupem, u mnie z domową pastą pomidorowo-paprykową Smacznego :-)