Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, będący połączeniem sfermentowanych warzyw, głównie kapusty pekińskiej. Jest dość mocno pikantna i bardzo wyrazista, dlatego zazwyczaj sięgają po nią miłośnicy kuchni azjatyckiej z odpornymi kubkami smakowymi. Jeśli szukasz nowych i ciekawych pomysłów na wykorzystanie tego produktu, to placki z kimchi będą dla ciebie idealne. To niewątpliwie intrygująca forma, która nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych. Przygotowuje się szybko i prosto, a przyjemnie cię rozgrzeje w deszczowe dni. Świetnie pasuje do sosu sojowego lub – jeśli naprawdę lubisz ostre dania – sosu chili.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Kimchi odsącz i bardzo drobno posiekaj. Kawałki nie powinny mieć więcej niż 2 cm długości. Przenieś je do miski.
Dodaj mąkę, wodę, cukier i płatki chili. Wymieszaj wszystko do uzyskania jednolitej masy.
Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Nakładaj po 2 łyżki masy na każdego placka i delikatnie dociśnij ją przez chwilę.
Smaż placki z kimchi przez ok. 30 sekund z każdej strony lub chwilę dłużej. Powinny się ładnie przyrumienić.
Placki podawaj na gorąco, z dodatkiem sosu sojowego.