Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, będący połączeniem sfermentowanych warzyw, głównie kapusty pekińskiej. Jest dość mocno pikantna i bardzo wyrazista, dlatego zazwyczaj sięgają po nią miłośnicy kuchni azjatyckiej z odpornymi kubkami smakowymi. Jeśli szukasz nowych i ciekawych pomysłów na wykorzystanie tego produktu, to placki z kimchi będą dla ciebie idealne. To niewątpliwie intrygująca forma, która nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych. Przygotowuje się szybko i prosto, a przyjemnie cię rozgrzeje w deszczowe dni. Świetnie pasuje do sosu sojowego lub – jeśli naprawdę lubisz ostre dania – sosu chili.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Kimchi odsącz i bardzo drobno posiekaj. Kawałki nie powinny mieć więcej niż 2 cm długości. Przenieś je do miski.
Dodaj mąkę, wodę, cukier i płatki chili. Wymieszaj wszystko do uzyskania jednolitej masy.
Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Nakładaj po 2 łyżki masy na każdego placka i delikatnie dociśnij ją przez chwilę.
Smaż placki z kimchi przez ok. 30 sekund z każdej strony lub chwilę dłużej. Powinny się ładnie przyrumienić.
Placki podawaj na gorąco, z dodatkiem sosu sojowego.