Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie i są proste w wykonaniu, na szybki obiad w sam raz.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 921
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113380
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1419
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 921
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113380
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1419
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać zetrzeć na tarce, a kapustę drobno poszatkować. Odcisnąć sok z ziemniaków i kapusty, po czym razem połączyć. Dodać mąkę, bułkę tartą, szczyptę sody oczyszczonej, wbić jajka, wlać mleko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor tak aby placki nie były surowe. Podawać z ketchupem lub kwaśną śmietaną lub dowolnym sosem.