Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie i są proste w wykonaniu, na szybki obiad w sam raz.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5937
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 356
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 563
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5937
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 356
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 563
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać zetrzeć na tarce, a kapustę drobno poszatkować. Odcisnąć sok z ziemniaków i kapusty, po czym razem połączyć. Dodać mąkę, bułkę tartą, szczyptę sody oczyszczonej, wbić jajka, wlać mleko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor tak aby placki nie były surowe. Podawać z ketchupem lub kwaśną śmietaną lub dowolnym sosem.