Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie i są proste w wykonaniu, na szybki obiad w sam raz.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 358
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2473
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 358
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2473
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać zetrzeć na tarce, a kapustę drobno poszatkować. Odcisnąć sok z ziemniaków i kapusty, po czym razem połączyć. Dodać mąkę, bułkę tartą, szczyptę sody oczyszczonej, wbić jajka, wlać mleko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor tak aby placki nie były surowe. Podawać z ketchupem lub kwaśną śmietaną lub dowolnym sosem.