Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane

Przepis dnia 2021-10-23
Placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 654

Dodano:

Odsłon: 8337

Chrupiące placuszki ziemniaczane z warzywami zapiekane pod serem żółtym

Składniki

  • NA 5 PLACKÓW:
  • • 800g ziemniaków
  • • 1 cebula
  • •1 jajko
  • •sól i pieprz wg upodobań
  • •1 łyżka majeranku
  • •2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • •olej do smażenia
  • DODATKOWO:
  • •pomidor
  • •papryka żółta
  • •pieczarki
  • •ser mozarella
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce z dużym oczkiem. Posyp solą i zostaw na 10 minut aż puszczą wodę. Wbij jajko, dodaj przyprawy oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszaj. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Osuszyć ręcznikiem papierowy z nadmiaru tłuszczu.

  2. Warzywa pokrój wg swoich upodobań. Na każdym placku połóż warstwę warzyw, posyp serem i zapiekaj w piekarniku w 200°C około 15 minut.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń