Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placuszki ziemniaczane z warzywami zapiekane pod serem żółtym
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 151
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1244
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 151
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1244
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Składniki
Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce z dużym oczkiem. Posyp solą i zostaw na 10 minut aż puszczą wodę. Wbij jajko, dodaj przyprawy oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszaj. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Osuszyć ręcznikiem papierowy z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa pokrój wg swoich upodobań. Na każdym placku połóż warstwę warzyw, posyp serem i zapiekaj w piekarniku w 200°C około 15 minut. Smacznego!