Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placuszki ziemniaczane z warzywami zapiekane pod serem żółtym
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15113
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15113
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Składniki
Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce z dużym oczkiem. Posyp solą i zostaw na 10 minut aż puszczą wodę. Wbij jajko, dodaj przyprawy oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszaj. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Osuszyć ręcznikiem papierowy z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa pokrój wg swoich upodobań. Na każdym placku połóż warstwę warzyw, posyp serem i zapiekaj w piekarniku w 200°C około 15 minut. Smacznego!