Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane zawsze są dobrym pomysłem na smaczne danie obiadowe. Robimy je z różnymi dodatkami i zawsze smakują pysznie. To potrawa przygotowana ze startych ziemniaków z dodatkiem jajka, przypraw, cebuli i czosnku oraz niedużej ilości mąki.
nóż, miska, tarka, łyżka , patelnia,
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 51
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1889
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 543
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 51
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1889
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 543
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Trochę odcisnąć zbierający się sok, następnie zetrzeć obraną cebulę, dodać drobno pokrojone ząbki czosnku, jajko , sól i pieprz do smaku oraz mąkę. Całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje masy rozprowadzić ja formując placki i smażyć z obydwu stron na złoty , rumiany kolor. Podajemy z jogurtem naturalnym lub śmietaną, posypane cebulką zieloną, albo jak kto lubi to oprószone cukrem też smakują wybornie. Rada; Możemy smażyć cienkie lub grubsze placki w zależności jakie lubimy, mocniej czy mniej przysmażone.
Placki gotowe do podania.