Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane zawsze są dobrym pomysłem na smaczne danie obiadowe. Robimy je z różnymi dodatkami i zawsze smakują pysznie. To potrawa przygotowana ze startych ziemniaków z dodatkiem jajka, przypraw, cebuli i czosnku oraz niedużej ilości mąki.
nóż, miska, tarka, łyżka , patelnia,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Trochę odcisnąć zbierający się sok, następnie zetrzeć obraną cebulę, dodać drobno pokrojone ząbki czosnku, jajko , sól i pieprz do smaku oraz mąkę. Całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje masy rozprowadzić ja formując placki i smażyć z obydwu stron na złoty , rumiany kolor. Podajemy z jogurtem naturalnym lub śmietaną, posypane cebulką zieloną, albo jak kto lubi to oprószone cukrem też smakują wybornie. Rada; Możemy smażyć cienkie lub grubsze placki w zależności jakie lubimy, mocniej czy mniej przysmażone.
Placki gotowe do podania.