Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to proste i szybkie danie obiadowe, można je podawać z różnymi dodatkami czy to ze śmietaną, jogurtem , oprószone cukrem też smakują wybornie albo po prostu bez niczego. Często placki ziemniaczane podaję z gulaszem. Ja osobiście lubię placki ziemniaczane mocniej spieczone takie chrupiące. Polecam
miska, tarka, łyżka, praska do czosnku, nóż,
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 159
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 159
Składniki
Ziemniaki , cebulę i ząbki czosnku obieramy. Część ziemniaków i cebulę ścieramy na drobnych oczkach tarki , a pozostałą część ścieramy na dużych oczkach tarki. Ciasto delikatnie odcisnąć zlewając płyn do garnuszka. Do ciasta dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, sól i pieprz do smaku oraz skrobię z odlanego płynu. Wymieszać i na koniec wmieszać mąkę. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje masy i smażyć placki na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Jeżeli lubicie placki mocno chrupiące wtedy dobrze je należy usmażyć. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Przygotowane składniki.
Ciasto gotowe do smażenia placków.
Placki gotowe do podania.