Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14130
Dodano: 06.08.2009
Odsłon: 81064
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obrać i zetrzec na grubej tarce ( takiej do buraków) ,łyzka zebrac trochę wody z ziemniaków
dodac posiekną cebulę,mąkę,jajka,sól i pieprz,wymieszac i smażyć na rumiano.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

annawk 31 października 2011Zgłoś do usunięcia
no ... i zrobiłam się głodna jak wilk:) ale pyszności63 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
U mnie dzisiaj były placki ziemniaczane z gulaszem!58 Kto głosował? | Odpowiedz

bogusia010196 06 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Pani przepisy są wspaniałe. Chyba każdego wypróbuję. Życzę wszystkiego dobrego. Paula57 Kto głosował? | Odpowiedz

bogusia010196 06 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Pani przepisy są wspaniałe. Po kolei będę próbować. Dziękuję, życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Paula.57 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 29 października 2009Zgłoś do usunięcia
Nigdy nie dodawałam koperku ,a bardzo go lubie i napewno przy najbliższej okazji dodam,dziękuje za poradę.To fajnie,ze mozna wymienic sie róznymi przepisami i dowiedziec sie czegos nowego.60 Kto głosował? | Odpowiedz

demeter 29 października 2009Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam placki ziemniaczane ,zresztą moje dzieci również. Ja dodaję jeszcze dużo drobno posiekanego koperku. Pozdrawiam.51 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 08 października 2009Zgłoś do usunięcia
Znam smak placków z cukinii ale lepiej smakuje mi ziemniaczane.Pozdrawiam milo56 Kto głosował? | Odpowiedz

haliso 08 października 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię placki ziemniaczane,ostatnio wypróbowałam placki z cukini-pyszne bardziej delikatne56 Kto głosował? | Odpowiedz

pati03 07 października 2009Zgłoś do usunięcia
Też tak robię placki i są pyszne ,dodaję jeszcze do tego garść posiekanej natki pietruszki .Pozdrawiam53 Kto głosował? | Odpowiedz

Karusia 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja do takich placków dodaję jeszcze odrobin maki ziemniaczanej oraz łyżkę kwaśnej śmietany- są wtedy bardziej chrupiące :). Pozdrawiam!55 Kto głosował? | Odpowiedz