Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne placki ziemniaczane, ale również pyszne, na specjalne życzenie.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36353
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1169
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8696
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36353
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1169
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8696
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Po usmażeniu kroimy drobno i przekładamy do miski.
3. Do mięsa dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz ogórki.
4. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Do ziemniaków dodajemy drobno pokrojoną cebulę. 6. Wbijamy jajko oraz wsypujemy mąkę i solimy.
7. Łączymy wszystkie składniki razem nakładamy łyżką na rozgrzany olej, smażymy z obu stron.
8. Placuszki gotowe. 9. Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. 10. Smacznego.