Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz placki ziemniaczane, ale zwykle brak ci czasu na pracochłonne ścieranie ziemniaków na tarce? Skorzystaj z błyskawicznego patentu na placki ziemniaczane z blendera! Mają inną konsystencję niż klasyczne, ale pozwolą Ci cieszyć się ulubionym smakiem już po kilkunastu minutach przygotowań.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423536
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423536
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój na kawałki. Obierz cebulę i pokrój w półplasterki.
Wsyp ziemniaki do kielicha blendera i cebulę. Wlej trochę wody.
Zblenduj składniki na jednolitą masę (zajmie to kilkanaście sekund!). Odcedź z masy nadmiar płynu (skorzystaj z sitka o drobnych oczkach).
Dodaj do masy ziemniaczanej jajka i około 2-3 łyżki mąki – tak, by uzyskać niezbyt gęste, ale zwarte ciasto. Dokładnie wymieszaj składniki (możesz ponownie użyć blendera). Dopraw solą.
Rozgrzej na patelni olej. Nakładaj niewielkie porcje masy, formując z niej okrągłe placki. Smaż na złocisty kolor – około 3 minuty po każdej ze stron.
Usmażone placki podawaj tak, jak zwyczajne, np. z kwaśną śmietaną, gulaszem.