Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane lubią chyba wszyscy. Dziś troszkę odmienna wersja urozmaicona boczkiem. Smacznie i nieco inaczej niż zwykle. Warto spróbować.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy na patelni. Gdy wytopi się tłuszcz dajemy połówkę drobno pokrojonej cebuli. Smażymy do zeszklenia i zostawiamy do przestudzenia. Ziemniaki obieramy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach, ścieramy również drugą połówkę cebuli, czosnek przeciskamy przez praskę. Z ziemniaków możemy zlać nieco płynu, który zbierze się po starciu. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę, całe jajko, boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia.