Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane lubią chyba wszyscy. Dziś troszkę odmienna wersja urozmaicona boczkiem. Smacznie i nieco inaczej niż zwykle. Warto spróbować.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2072
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 642
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2072
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 642
Składniki
Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy na patelni. Gdy wytopi się tłuszcz dajemy połówkę drobno pokrojonej cebuli. Smażymy do zeszklenia i zostawiamy do przestudzenia. Ziemniaki obieramy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach, ścieramy również drugą połówkę cebuli, czosnek przeciskamy przez praskę. Z ziemniaków możemy zlać nieco płynu, który zbierze się po starciu. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę, całe jajko, boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia.