Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj koniecznie, są rewelacyjne.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 41
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1089
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35030
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 41
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1089
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35030
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię dokładnie umyć (nie obierać), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą masę przełożyć na sitko i odcisnąć jak najwięcej płynu.
Przełożyć do miski dodać jajko, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Z naczynia z odciśniętym sokiem zlać delikatnie płyn, tak aby na dnie została skrobia ziemniaczana, dodać ją do masy i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Placki można podawać z surówką lub śmietaną. Smacznego!