Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj koniecznie, są rewelacyjne.
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26737
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 376
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26737
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 376
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię dokładnie umyć (nie obierać), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą masę przełożyć na sitko i odcisnąć jak najwięcej płynu.
Przełożyć do miski dodać jajko, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Z naczynia z odciśniętym sokiem zlać delikatnie płyn, tak aby na dnie została skrobia ziemniaczana, dodać ją do masy i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Placki można podawać z surówką lub śmietaną. Smacznego!