Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze to jakas odmiana zwykłych placków ziemniaczanych
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Ziemniaki i cukinie obrac,zetrzec na tarce o drobnych oczkach,cebule i czosnek tez.Przełozyc do sitka aby woda odciekła.Następnie przełożyc do miski,połączyc z mąką,jajkiem i przyprawami.Dobrze wymieszac.Ciasto kłaśc małymi porcjami ok 1 łyżki na rozgrzanym oleju.Na jedną strone placka sypiemy troszke szczypiorku i dopiero obracamy.Smażymy na złoty kolor.