Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące i smaczne placki na obiad.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 787
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 787
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć razem oczyszczoną marchewką na drobnej tarce. Następnie zetrzeć cukinię ze skórką na tarce o grubych oczkach, dodać do masy ziemniaczanej. Wbić jajko, wsypać mąkę, bułkę tartą, paprykę wędzoną, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć placuszki z obu stron na złoto i podawać z posolonym jogurtem naturalnym lub ketchupem.