Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi placków ziemniaczanych?Chyba wszyscy lubimy,a dodatek papryk urozmaicił ich smak.Sos z rzodkiewek i koperku świetnie spasował z placuszkami:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 635
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 726
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 635
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 726
Składniki
Obrane ziemniaki ,papryki i cebulę zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać mąkę,jajko,pieprz i sól,wymieszać.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką masę ziemniaczaną,lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron placuszki na złoty kolor.Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem z rzodkiewek. Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki,dodać koperek,sól,pieprz i śmietanę.Zrobić przed samym podaniem do placuszków. Smacznego życzę!