Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 1857

Dodano:

Odsłon: 388

Przepyszne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem fasolki szparagowej i koperku. Polecam przepis.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 2-3 łyżki mąki,
  • 2 jajka,
  • Sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • mały pęczek koperku.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki.

    Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.

    Odsączamy z nadmiaru wody.
    Koperek szatkujemy.

    Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.

    Smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Podajemy z ulubionymi sosami.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń