Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem fasolki szparagowej i koperku. Polecam przepis.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 289
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2603
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1645
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14381
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 289
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2603
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1645
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14381
Składniki
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Koperek szatkujemy. Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego ;)