Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem fasolki szparagowej i koperku. Polecam przepis.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21764
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 420
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21764
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 420
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
Składniki
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Koperek szatkujemy. Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego ;)