Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem fasolki szparagowej i koperku. Polecam przepis.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16857
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23934
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16857
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23934
Składniki
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Koperek szatkujemy. Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego ;)