Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placuszki dla naszych pociech.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16526
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16526
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5323
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i lekko odsączyć. Gruszki obrać pozbawić gniazdek nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie połączyć z ziemniakami, wbić jajka, wsypać mąkę, kaszę kukurydzianą, doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Smażyć na gorącym oleju z obu stron i podawać na słodko.