Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana tradycyjnych placków ziemniaczanych, wzbogacona kabaczkiem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 517
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 860
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 632
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 517
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 860
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 632
Składniki
Ziemniaki, kabaczka i cebulę po obraniu umyć. Z kabaczka usunąć także gniazdo nasienne. Wszystko pokroić na kawałki. Cebulę i kabaczek wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować po czym przełożyć do miski. Wytworzony nadmiar soku można odlać. Ziemniaki także zmiksować i dodać je do wcześniej rozdrobnionych składników. Dodać mąkę, jajka i przyprawy do smaku i wymieszać masę. Na patelnię wlewać olej i kłaść porcje ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym po czym kłaść na talerze. Podawać z posłodzoną śmietanką, jogurtem lub z samym i cukrem.