Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dzięki marchewce są smaczniejsze, a sosik z grzybów leśnych sprawia że danie jest pełniejsze ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew ścieramy, dodajemy, sól, pieprz, jajko, mąkę i pieczemy placki.
Do rondelka dajemy odrobinę masła na to cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli dodajemy mrożonkę Zupy grzybowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kolendrę, kmin, lubczyk, pieprz, tymianek, podlewamy odrobiną wody i dusimy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy śmietanę z jogurtem, gdy sos nam się trochę zredukuje, dodajemy sól i sok z cytryny. Na koniec dodajemy odrobinę wody z mąką ziemniaczaną. Podajemy z plackami