Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dzięki marchewce są smaczniejsze, a sosik z grzybów leśnych sprawia że danie jest pełniejsze ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14129
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14129
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6483
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew ścieramy, dodajemy, sól, pieprz, jajko, mąkę i pieczemy placki.
Do rondelka dajemy odrobinę masła na to cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli dodajemy mrożonkę Zupy grzybowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kolendrę, kmin, lubczyk, pieprz, tymianek, podlewamy odrobiną wody i dusimy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy śmietanę z jogurtem, gdy sos nam się trochę zredukuje, dodajemy sól i sok z cytryny. Na koniec dodajemy odrobinę wody z mąką ziemniaczaną. Podajemy z plackami