Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dzięki marchewce są smaczniejsze, a sosik z grzybów leśnych sprawia że danie jest pełniejsze ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew ścieramy, dodajemy, sól, pieprz, jajko, mąkę i pieczemy placki.
Do rondelka dajemy odrobinę masła na to cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli dodajemy mrożonkę Zupy grzybowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kolendrę, kmin, lubczyk, pieprz, tymianek, podlewamy odrobiną wody i dusimy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy śmietanę z jogurtem, gdy sos nam się trochę zredukuje, dodajemy sól i sok z cytryny. Na koniec dodajemy odrobinę wody z mąką ziemniaczaną. Podajemy z plackami