Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dzięki marchewce są smaczniejsze, a sosik z grzybów leśnych sprawia że danie jest pełniejsze ;)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 93
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 122
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 93
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 122
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 220
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew ścieramy, dodajemy, sól, pieprz, jajko, mąkę i pieczemy placki.
Do rondelka dajemy odrobinę masła na to cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli dodajemy mrożonkę Zupy grzybowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kolendrę, kmin, lubczyk, pieprz, tymianek, podlewamy odrobiną wody i dusimy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy śmietanę z jogurtem, gdy sos nam się trochę zredukuje, dodajemy sól i sok z cytryny. Na koniec dodajemy odrobinę wody z mąką ziemniaczaną. Podajemy z plackami