Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam i nawet posmakowały ,zachęcam do zrobienia
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4802
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 542
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4802
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 542
Składniki
Robimy mielone - mięso mielone , dodajemy po kolei jajko, cebulę przesmażoną , bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą , sól , pieprz, czosnek , majeranek. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę . A teraz ciasto na placki - trzemy ziemniaki na tarce na małych oczkach lub tak jak ja zrobiłam w blenderze.Dodajemy sól , pieprz, jajko ,cebulę drobno pokrojoną i 2 lub 3 łyżki mąki.
Smażymy placki , kładziemy nie za dużo mięsa mielonego i przykrywamy drugą częścią masy ziemniaczanej. Robimy placki nie za duże , bo jak będą za duże , to ciężko je przewrócić. A tak ogólnie są bardzo smaczne.