Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na packi ziemniaczane z pieczarkami, które są smaczne i chrupiące. Moi bliscy bardzo je uwielbiają. Można je schrupać z dodatkami lub bez dodatków albo w towarzystwie śmietany.
tarka, nóż, miska, patelnia, łyżka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 519
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 865
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 519
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 865
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy, następnie ścieramy większą część na drobnych oczkach tarki, a mniejszą na dużych oczkach tarki. Do startych ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach tarki obraną cebulę i czosnek, oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dodajemy przyprawy, jajko i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
Ciasto na placki gotowe do smażenia.