Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na packi ziemniaczane z pieczarkami, które są smaczne i chrupiące. Moi bliscy bardzo je uwielbiają. Można je schrupać z dodatkami lub bez dodatków albo w towarzystwie śmietany.
tarka, nóż, miska, patelnia, łyżka,
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 108
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 26
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 172
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 108
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 26
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 172
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy, następnie ścieramy większą część na drobnych oczkach tarki, a mniejszą na dużych oczkach tarki. Do startych ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach tarki obraną cebulę i czosnek, oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dodajemy przyprawy, jajko i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
Ciasto na placki gotowe do smażenia.