Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na packi ziemniaczane z pieczarkami, które są smaczne i chrupiące. Moi bliscy bardzo je uwielbiają. Można je schrupać z dodatkami lub bez dodatków albo w towarzystwie śmietany.
tarka, nóż, miska, patelnia, łyżka,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6810
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5606
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6810
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5606
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy, następnie ścieramy większą część na drobnych oczkach tarki, a mniejszą na dużych oczkach tarki. Do startych ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach tarki obraną cebulę i czosnek, oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dodajemy przyprawy, jajko i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
Ciasto na placki gotowe do smażenia.