Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na packi ziemniaczane z pieczarkami, które są smaczne i chrupiące. Moi bliscy bardzo je uwielbiają. Można je schrupać z dodatkami lub bez dodatków albo w towarzystwie śmietany.
tarka, nóż, miska, patelnia, łyżka,
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1002
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 312
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 72
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1002
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 312
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 72
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy, następnie ścieramy większą część na drobnych oczkach tarki, a mniejszą na dużych oczkach tarki. Do startych ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach tarki obraną cebulę i czosnek, oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dodajemy przyprawy, jajko i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
Ciasto na placki gotowe do smażenia.