Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie pobudza głowy do kreatywnego myślenia, jak promocje w supermarketach. Dajmy na ten przykład takie zwykłe pieczarki. Opakowanie kosztuje ileś tam, jednak biorąc dwa opakowania, płacisz jak za jedno...No jak tu nie wziąć, jak same pchają się do koszyka...a ty później robisz, krokiety z pieczarkami, sos pieczarkowy, żeberka z kapustą i pieczarkami, i w końcu placki ziemniaczane z pieczarkami...Tak!, to był tydzień prosto z pieczary :P Ale co tu dużo pisać, dobre są i już. Arkadiusz Gie poleca serdecznie
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 94
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 94
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Masę delikatnie odciskamy na sicie umieszczonym na naczyniu. Ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy starte na dużych oczkach, pieczarki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i lubczyk. Z naczynia, na którym odcedzaliśmy ziemniaki, wylewamy wodę, a skrobię, która osadziła się na dnie, dodajemy do ziemniaków wraz ze śmietaną. Całość dokładnie mieszamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Placki smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.