Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie pobudza głowy do kreatywnego myślenia, jak promocje w supermarketach. Dajmy na ten przykład takie zwykłe pieczarki. Opakowanie kosztuje ileś tam, jednak biorąc dwa opakowania, płacisz jak za jedno...No jak tu nie wziąć, jak same pchają się do koszyka...a ty później robisz, krokiety z pieczarkami, sos pieczarkowy, żeberka z kapustą i pieczarkami, i w końcu placki ziemniaczane z pieczarkami...Tak!, to był tydzień prosto z pieczary :P Ale co tu dużo pisać, dobre są i już. Arkadiusz Gie poleca serdecznie
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 4990
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 4990
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Masę delikatnie odciskamy na sicie umieszczonym na naczyniu. Ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy starte na dużych oczkach, pieczarki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i lubczyk. Z naczynia, na którym odcedzaliśmy ziemniaki, wylewamy wodę, a skrobię, która osadziła się na dnie, dodajemy do ziemniaków wraz ze śmietaną. Całość dokładnie mieszamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Placki smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.