Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie pobudza głowy do kreatywnego myślenia, jak promocje w supermarketach. Dajmy na ten przykład takie zwykłe pieczarki. Opakowanie kosztuje ileś tam, jednak biorąc dwa opakowania, płacisz jak za jedno...No jak tu nie wziąć, jak same pchają się do koszyka...a ty później robisz, krokiety z pieczarkami, sos pieczarkowy, żeberka z kapustą i pieczarkami, i w końcu placki ziemniaczane z pieczarkami...Tak!, to był tydzień prosto z pieczary :P Ale co tu dużo pisać, dobre są i już. Arkadiusz Gie poleca serdecznie
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 208
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 208
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Masę delikatnie odciskamy na sicie umieszczonym na naczyniu. Ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy starte na dużych oczkach, pieczarki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i lubczyk. Z naczynia, na którym odcedzaliśmy ziemniaki, wylewamy wodę, a skrobię, która osadziła się na dnie, dodajemy do ziemniaków wraz ze śmietaną. Całość dokładnie mieszamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Placki smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.