Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z pikantnym gulaszem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso i boczek pokrój w większą kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy mięso ładnie się zarumieni, przełóż je do garnka, dodaj paprykę chili, listek laurowy, ziarenka pieprzu, słodką i ostrą paprykę oraz plasterki ogórka. Wlej bulion. Wszystko razem duś przez 30 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z łyżką mąki i pastą paprykową. Wlej do mięsa. Ziemniaki i cebule obierz, następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odstaw na 5 minut. Odlej część wody, dodaj jajka, resztę mąki, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż grubsze placki. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu i podawaj polane sosem.Źródło: Na żywo