Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są proste w wykonaniu i super smakują.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (dwa ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach). Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę, dodać do masy ziemniaczanej. Wsypać płatki, mąkę, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć cienkie placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną posypane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. Możemy podać też bez szczypiorku, bo nie każdy go lubi.