Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są proste w wykonaniu i super smakują.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12069
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8875
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155538
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12069
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8875
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155538
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (dwa ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach). Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę, dodać do masy ziemniaczanej. Wsypać płatki, mąkę, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć cienkie placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną posypane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. Możemy podać też bez szczypiorku, bo nie każdy go lubi.