Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są proste w wykonaniu i super smakują.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25087
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25087
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (dwa ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach). Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę, dodać do masy ziemniaczanej. Wsypać płatki, mąkę, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć cienkie placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną posypane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. Możemy podać też bez szczypiorku, bo nie każdy go lubi.