Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1780
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 52
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 103
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1780
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 52
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki, por, jajko, cebulę, czosnek umieścić w blenderze i zblendować na jednolitą masę. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko osolić i odstawić aż cukinia puści soki. Do zblendowanej masy dodać odciśniętą z nadmiaru soku cukinie, mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego
Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/