Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane zawsze są smaczne i mają swoich wielbicieli. Te placki są z dodatkiem mięsa z gulaszu i polane są sosem. Polecam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wykonanie gulaszu: Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawami i solą. Przyprawione kostki mięsa podsmażamy na patelni. W między czasie gotujemy bulion z włoszczyzny suszonej z dodatkiem pasty rosołowej i sosu sojowego. Podsmażone mięso dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Jeżeli mięso i warzywa będą miękkie, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i zagęszczamy sos mąką wymieszaną w połowie szklanki wody.
Wykonanie placków: Ziemniaki i cebulę ścieramy na pulpę, dodajemy sól, pieprz ziołowy, jajka, majeranek i mąkę, wszystkie składniki dobrze mieszamy. Placki smażymy na gorącym oleju. Placki muszą być nieco większe, takie średnicy małej patelni (około 20 cm). Usmażone placki odtłuszczamy na ręczniczkach papierowych. Na połowę rozłożonego placka nakładamy kostki mięsa z gulaszu, drugą połową placka przykrywamy kostki mięsa, polewamy sosem.
Smacznego :)