Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane podane z sosem kurkowym.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3448
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 104
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3448
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 104
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Wykonanie sosu kurkowego: Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
Wykonanie placków: Ziemniaki trzemy na pulpę, wbijamy jajka, dodajemy startą cebulę, przyprawy, podczas mieszania dodajemy mąkę.
Smażymy na gorącym oleju, na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z sosem kurkowym. Smacznego!!!