Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane podane z sosem kurkowym.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 97
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4001
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 113
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 97
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4001
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 113
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Składniki
Wykonanie sosu kurkowego: Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
Wykonanie placków: Ziemniaki trzemy na pulpę, wbijamy jajka, dodajemy startą cebulę, przyprawy, podczas mieszania dodajemy mąkę.
Smażymy na gorącym oleju, na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z sosem kurkowym. Smacznego!!!