Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane podane z sosem kurkowym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Składniki
Wykonanie sosu kurkowego: Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
Wykonanie placków: Ziemniaki trzemy na pulpę, wbijamy jajka, dodajemy startą cebulę, przyprawy, podczas mieszania dodajemy mąkę.
Smażymy na gorącym oleju, na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z sosem kurkowym. Smacznego!!!