Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 105
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1269
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 105
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1269
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar soku,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,przecisniety przez praskę czosnek,pokrojoną w kostkę paprykę oraz jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem.Ser żółty zetrzeć na tarce smażyć placki na oleju a po odwróceniu na drugą stronę posypać żółtym serm i na chwile przykryć pokrywką aby ser się rozpuścił.Podawać ciepłe z zimnym sosem.Życzę smacznego.
sos:ser biały zmiksować blenderm razem z kefirem,dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i szczypiorek oraz tzatziki,wszysko dokładnie wymieszać łyżką.