Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1510
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1390
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1510
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1390
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar soku,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,przecisniety przez praskę czosnek,pokrojoną w kostkę paprykę oraz jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem.Ser żółty zetrzeć na tarce smażyć placki na oleju a po odwróceniu na drugą stronę posypać żółtym serm i na chwile przykryć pokrywką aby ser się rozpuścił.Podawać ciepłe z zimnym sosem.Życzę smacznego.
sos:ser biały zmiksować blenderm razem z kefirem,dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i szczypiorek oraz tzatziki,wszysko dokładnie wymieszać łyżką.