Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z sosem śmietanowo jogurtowym, łososiem wędzonym i koperkiem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Obrane ziemniaki oraz cebulę zetrzyjcie na tarce lub za pomocą robota kuchennego. Otrzymaną masę przełóżcie na sitko co ułatwi wam odsączenie jej z nadmiaru wody. Przygotujcie miskę (naczynie) do której przełożycie odsączoną masę i kolejno dorzucie jedną płaską łyżeczkę soli i pieprzu, 2 czubate łyżki mąki, 2 jajka i dokładnie wymieszajcie składnik ze sobą. Na rozgrzaną patelnię nakładajcie masę i smażcie 2-3 minuty z każdej strony na rumiany kolor. Gdy placki są na patelni wymieszajcie 3 łyżki śmietany z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. To będzie wasz sos. Możecie również pokroić kawałek wędzonego łosia w paski. Gotowe placki odsączcie z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, następnie nałóżcie sos, kilka plasterków łososia wędzonego i posypcie wszystko posiekanym koperkiem. Na koniec dodajecie świeżo mielony pieprz i gotowe. Smacznego. Zapraszam na YT :D pozdrawiam