Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe placki na obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Ziemniaki, cebulę obrać, dobrze opłukać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie szynkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do masy ziemniaczanej. Dodać drobno posiekany szczypiorek, wbić jajko,, wsypać bułkę tartą i mąkę a na koniec dodać zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, bardzo dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzany oleju z obu stronna złoty kolor, po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO.