Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie na podstawie kartofli i tuńczyka z konserwy. Tanie i myślę,że zdrowe a przede wszystkim jest to danie wegetariańskie.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 81
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 867
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 31
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 81
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 867
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 31
Składniki
Na patelnię wlewamy troszkę oleju i wkładamy pokrojoną w kostkę cebulę,oraz czosnek drobno posiekany.Kiedy nam się to trochę zarumieni to dodajemy tuńczyka oraz przyprawy( według gustu) Zostawiamy to na ogniu przez 10 min. aż wszystko nam się ładnie zarumieni. Obieramy ziemniaki i trzemy na tarce a potem wyciskamy wodę która nam się zebrała na dnie z startych ziemniaków. Odciśnięte ziemniaki wkładamy do miski i mieszamy z jajkami oraz wcześniej przygotowaną cebulą z tuńczykiem oraz dodajemy groszek zielony. Wszystko dokładnie mieszamy.Ja zostawiam na chwilę wodę odciśniętą z ziemniaków i tak na dnie zbiera się mąka ziemniaczana która używam do zagęszczenia masy ziemniaczanej.
Dużą łyżką nabieramy masę ziemniaczaną i formujemy placki na rozgrzanej patelni z olejem. Smażymy aż z jednej strony będą rumiane i przewracamy na drugą stronę aby się też zarumieniły. Po upieczeniu wykładamy na talerz i dodajemy dodatki według własnego gustu. Jemy na gorąco. SMACZNEGO.........