Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym boczkiem i cebulą.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3717
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3717
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, połowę ziemniaków trzemy na większe wiórka a drugą połowę na drobne wiórki. Pokrojony boczek i cebule smażymy i usmażone studzimy, ostudzone dodajemy do masy ziemniaczanej, wbijamy 1 jajko oraz dodajemy mąkę i wszystkie przyprawy, dobrze wszystko mieszamy (próbujemy smak).
Placki smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Smacznego!!!