Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym boczkiem i cebulą.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, połowę ziemniaków trzemy na większe wiórka a drugą połowę na drobne wiórki. Pokrojony boczek i cebule smażymy i usmażone studzimy, ostudzone dodajemy do masy ziemniaczanej, wbijamy 1 jajko oraz dodajemy mąkę i wszystkie przyprawy, dobrze wszystko mieszamy (próbujemy smak).
Placki smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Smacznego!!!