Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem pewna że w kuchni warto eksperymentować, placki wyszły szalenie smaczne.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 85
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 32
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 296
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 85
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 32
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 296
Składniki
Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać resztę składników, przyprawić do smaku i wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, zrumienić z jednej strony i położyć plaster szynki, zalać szynkę masą ziemniaczaną. Placek delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć bardzo powoli do zrumienienia. Wykonanie sosu: Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć na łyżce masła. Drugą łyżkę masła rozpuścić oddzielnie , dodać mąkę, lekko przysmażyć i zaciągnąć zimnym mlekiem, wymieszać z zieleniną i przyprawami do smaku, następnie zagotować i dodać pieczarki. Placki wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i podawać na ciepło.