Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiady, suróweczka czy inna sałatka do tego i rewelacja
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki myjemy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Dajemy na chwilę na cedzak aby odciekły.Cebulę oczyszczamy i myjemy. Kroimy drobno. Do ziemniaków dodajemy cebulę, śmietanę mąki i jajko. Przyprawiamy. obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy razem, dokładnie wyrabiając masę na placki. Przyprawiamy. Smażymy na oleju. Mięso: Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy i dusimy w niedużej ilości wody z kostką rosołową. Przyprawiamy przyprawami, gdy będzie miękkie odsączamy je z wody.
Sos: Na wodzie z mięsa przygotowujemy sos. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kostkę, dodajemy do wody. Gotujemy gdy będą miękkie robimy sos dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotowujemy i przyprawiamy. Wykonanie: placek ziemniaczany- kawałek mięsa-placek ziemniaczany- polewamy sosem