Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki bananowe robi się szybko, a są pysznym i sycącym posiłkiem, który smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Są słodkie nawet bez dodatku cukru, ale można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi mocno słodkie racuszki. Można je też podać z owocami lub konfiturą.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2689
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21266
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 57
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 75
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2689
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21266
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 57
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 75
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy do nich skyr i jajka. Dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi
Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem waniliowym i łączymy ze składnikami mokrymi. Dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką ciasto na placki. Na jednego placka 2 łyżki ciasta.
Smażymy z obu stron do zrumienienia
Podajemy z owocami, konfiturą lub cukrem pudrem