Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne,chrupiące , pachnące anyżkiem,można zajadać jeden za drugim,tak bardzo smakują. Serdecznie polecam:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2938
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 778
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2938
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 778
Składniki
Obrać ziemniaki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Fenkuł podzielić ,również zetrzeć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę.Natkę posiekać. Wszystko dać do miski,dodać jajka,mąkę oraz sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz ja robiłam na maśle klarowanym,kłaść łyżką placuszki i lekko rozpłaszczać. Smażyć z dwóch stron,po czym kłaść na papierowy ręcznik. Aromat anyżku podczas smażenia wspaniale roznosi się po kuchni,ślinka leci ,a ślinianki pracują:)
Smacznego życzę!