Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne,chrupiące , pachnące anyżkiem,można zajadać jeden za drugim,tak bardzo smakują. Serdecznie polecam:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Obrać ziemniaki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Fenkuł podzielić ,również zetrzeć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę.Natkę posiekać. Wszystko dać do miski,dodać jajka,mąkę oraz sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz ja robiłam na maśle klarowanym,kłaść łyżką placuszki i lekko rozpłaszczać. Smażyć z dwóch stron,po czym kłaść na papierowy ręcznik. Aromat anyżku podczas smażenia wspaniale roznosi się po kuchni,ślinka leci ,a ślinianki pracują:)
Smacznego życzę!