Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne,chrupiące , pachnące anyżkiem,można zajadać jeden za drugim,tak bardzo smakują. Serdecznie polecam:)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 981
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1461
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 981
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1461
Składniki
Obrać ziemniaki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Fenkuł podzielić ,również zetrzeć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę.Natkę posiekać. Wszystko dać do miski,dodać jajka,mąkę oraz sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz ja robiłam na maśle klarowanym,kłaść łyżką placuszki i lekko rozpłaszczać. Smażyć z dwóch stron,po czym kłaść na papierowy ręcznik. Aromat anyżku podczas smażenia wspaniale roznosi się po kuchni,ślinka leci ,a ślinianki pracują:)
Smacznego życzę!