Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki z owocami, posypane cukrem pudrem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i śmietaną. Odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Jogurt wymieszać z pozostałą częścią składników na ciasto, przy pomocy trzepaczki rózgowej. Masę połączyć z drożdżami. Prawidłowo wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Całość pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie obrać truskawki z szypułek, pokroić na ćwiartki. Dodać do ciasta, wymieszać. Placuszki smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem. Uwaga: Fartuszek kuchenny przy pieczeniu konieczny, gdyż w czasie smażenia tłuszcz baaardzo pryska, powodem tego nasze ukochane truskaweczki.