Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki z owocami, posypane cukrem pudrem.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 70
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 70
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 97
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 41
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 70
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 70
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 97
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 41
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i śmietaną. Odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Jogurt wymieszać z pozostałą częścią składników na ciasto, przy pomocy trzepaczki rózgowej. Masę połączyć z drożdżami. Prawidłowo wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Całość pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie obrać truskawki z szypułek, pokroić na ćwiartki. Dodać do ciasta, wymieszać. Placuszki smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem. Uwaga: Fartuszek kuchenny przy pieczeniu konieczny, gdyż w czasie smażenia tłuszcz baaardzo pryska, powodem tego nasze ukochane truskaweczki.