Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki z owocami, posypane cukrem pudrem.
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 40
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1307
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 143
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 138
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 40
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1307
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 143
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 138
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i śmietaną. Odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Jogurt wymieszać z pozostałą częścią składników na ciasto, przy pomocy trzepaczki rózgowej. Masę połączyć z drożdżami. Prawidłowo wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Całość pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie obrać truskawki z szypułek, pokroić na ćwiartki. Dodać do ciasta, wymieszać. Placuszki smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem. Uwaga: Fartuszek kuchenny przy pieczeniu konieczny, gdyż w czasie smażenia tłuszcz baaardzo pryska, powodem tego nasze ukochane truskaweczki.