Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam proste w przygotowaniu placuszki majonezowe z kapustą pekińską. Placuszki są smaczne i sycące. Zapewniam że na jednym się nie skończy. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, miska, deska, ścierka, patelnia, łyżka, widelec,
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 656
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 568
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 656
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 568
Składniki
Mięso umyć, osuszyć pokroić w małą kostkę, posypać przyprawą do kurczaka wymieszać , zakryć ścierką i włożyć na 30 minut do lodówki. Paprykę i kapustę pekińska umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym , kapustę dobrze odcisnąć. Z papryki usunąć gniazda nasienne a paprykę pokroić w drobną kostkę, natomiast kapustę pekińską cienko poszatkować. Jajka rozbełtać , wymieszać z majonezem i musztardą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, poszatkowaną kapustę pekińską, starty ser żółty , jajka z majonezem i musztardą oraz mąkę. Całość wymieszać doprawiając solą i pieprzem mielonym do smaku. Na rozgrzanym oleju smażyć partiami placuszki z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Placuszek w przekroju.
Przygotowana masa na placuszki.
Smażenie .
Gotowe placuszki do podania.