Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
W misce mieszamy mąkę, kardamon, sól i sodę. Jajko roztrzepujemy, łączymy z mlekiem i dolewamy do miski z mąką. Mieszamy na gładką masę.
Gruszki myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku i dodajemy do masy, mieszamy i odstawiamy na jakieś 20 minut. Należy uważać, aby masa nie wyszła zbyt rzadka, trzeba dobrze odcisnąć gruszkę. Gdyby jednak masa była zbyt rzadka, należy dodać nieco mąki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Wykładamy na talerze i polewamy miodem. Przeliczona kaloryczność u mnie na blogu.