Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14560
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42112
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14560
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42112
Składniki
W misce mieszamy mąkę, kardamon, sól i sodę. Jajko roztrzepujemy, łączymy z mlekiem i dolewamy do miski z mąką. Mieszamy na gładką masę.
Gruszki myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku i dodajemy do masy, mieszamy i odstawiamy na jakieś 20 minut. Należy uważać, aby masa nie wyszła zbyt rzadka, trzeba dobrze odcisnąć gruszkę. Gdyby jednak masa była zbyt rzadka, należy dodać nieco mąki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Wykładamy na talerze i polewamy miodem. Przeliczona kaloryczność u mnie na blogu.