Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Proste , szybkie do zrobienia, pyszne!
Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą w pros...
Odsłon: 60
Czy w tłusty czwartek można przestrzegać diety i wciąż uczynić zadość tradycj...
Odsłon: 1933
Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą w pros...
Odsłon: 60
Czy w tłusty czwartek można przestrzegać diety i wciąż uczynić zadość tradycj...
Odsłon: 1933
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier wanilinowy, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszać.
Dodać mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek.
Jabłka obrać, zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do ciasta i wymieszać.
Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
Podawać z cukrem pudrem, dżemem wiśniowym, owocami itp.