Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Proste , szybkie do zrobienia, pyszne!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 37
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier wanilinowy, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszać.
Dodać mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek.
Jabłka obrać, zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do ciasta i wymieszać.
Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
Podawać z cukrem pudrem, dżemem wiśniowym, owocami itp.