Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z cukinii z dodatkiem cebulki, czosnku oraz koperku i natki pietruszki. Świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako obiad. Są smaczne, sycące i nie rozpadają się przy smażeniu . Polecam!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 158
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 338
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 158
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 338
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Składniki
Pietruszkę i koperek myjemy i siekamy. Czosnek i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o grubych oczkach razem ze skórką. Startą cukinię posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny lub godzinę aby puściła soki. Po tym czasie cukinię odsączamy na sitku lub ściskając mocno w rękach. Im więcej soku odciśniemy tym mniej mąki będziemy musieli dosypać. Do cukinii dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Powstałą masę nakładamy na rozgrzaną patelnię polaną odrobiną oleju lub oliwy i smażymy z obu stron na małym lub średnim ogniu na złoty kolor. Smacznego!